top of page

De achtweekse MBSR-training

Het beproefde recept!

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training leert je stap voor stap in slechts acht weken hoe je open, milde aandacht kan inzetten om anders om te gaan met stress en moeilijke emoties.

 

Ze werd ontwikkeld door Prof. Dr. Jon Kabat-Zinn (link) en is een reeds langlopend programma, waarvan de effectiviteit door uitvoerig wetenschappelijk onderzoek werd aangetoond.

DSC_1876.jpg

De training bestaat uit 8 workshops van telkens 2,5 uur.  Je krijgt ook telkens praktische oefeningen mee zodat je thuis verder aan de slag kan om je de technieken eigen te maken en mindfulness te integreren in je dagelijkse leven.

 

Het is immers daar dat je het nodig hebt!

Mindfulness-meditatie Dagworkshop

Leer en ervaar gedurende een dag wat mindfulness-meditatie is.

Tijdens de workshop licht ik toe hoe mindfulness meditatie je helpt bij het anders omgaan met stress én ga jij al meteen aan de slag met meditatie tijdens praktische, begeleide meditatie-oefeningen.

Tijdens deze waardevolle workshop leer je op een praktische en eenvoudige manier:

  • Wat stress is en wat het met je doet

  • Wat mindfulness meditatie is

  • Hoe je met mindfulness meditatie kan starten

  • Hoe mindfulness je helpt om anders met stress om te gaan

  • Hoe belangrijk een vriendelijke houding hierbij is

  • Hoe je meditatie een plaats kan geven op een drukke werkvloer

Ontdek mindfulness!

Kom proeven van mindfulness!

 

Ik licht tijdens deze workshop gedurende 2,5 u toe hoe mindfulness je kan helpen hoe anders om te gaan met stress en je kan al meteen proeven van een aantal oefeningen.

Tijdensde de workshop 'Ontdek mindfulness! leer en ervaar je

  • wat stress is en wat het met je doet

  • wat mindfulness is

  • hoe mindfulness je anders met stress  doet omgaan

  • hoe je met mindfulness kan starten

 

Ik maak vanzelfsprekend ook ruimte voor vragen.

Terugkombijeenkomsten

Het regelmatig deelnemen aan terugkombijeenkomsten ondersteunt je mindfulnesspraktijk en het inzetten van mindfulness op de werkvloer enorm. Vandaar dat heel wat het prettig vinden om regelmatig mindfulness te beoefenen samen met anderen.

 

Een terugkombijeenkomst duurt 2,5 uur. De eerste twee uur oefenen we samen. Het laatste half uur maken we ruimte voor het delen van ervaringen en voor het stellen van vragen.

 

Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen die ooit een achtweekse mindfulness training heeft gevolgd.

Mindfulness stiltedagen

Het beoefenen van mindfulness hoeft niet veel tijd te vragen. Je kan het op elk moment van de dag; je hebt er niet meer voor nodig dan misschien maar drie minuten of zelfs maar de tijdspanne van één ademhaling.

 

Soms echter wil je er meer tijd voor maken. Tijdens een mindfulness stiltedag kiezen we ervoor om een gehele dag  te stoppen en te kijken, om ruimte te maken voor het met milde, open aandacht aanwezig te zijn. We doen dit meestal op een mooie plek in het groen.

 

De deelnemers worden uitgenodigd om de dag in stilte door te brengen en worden begeleid bij het doen van de verschillende formele mindfulnessoefeningen.

 

De stiltedagen staan open voor iedereen die ooit een achtweekse mindfulness training heeft gevolgd.

bottom of page