top of page
DSC_0109.JPG

Van senior legal adviser tot mindfulnesstrainer

Mijn naam is Mark Verelst. Ik ben 48 jaar en woon al tien jaar gelukkig samen met Carine, een prachtige kunstenares (www.carinevanhee.be), en haar zoon Pablo. Van opleiding jurist, heb ik ook altijd een passie gehad voor filosofie, literatuur en poëzie.

Deze passie bracht mij tien jaar geleden ook op het pad van het Boeddhisme, mindfulness en meditatie. Samen met het ontmoeten van Carine, heeft de ontmoeting met mindfulness en meditatie mijn manier van in het leven te staan ingrijpend veranderd.

Voor wie?

De ongelooflijke meerwaarde die mindfulness mij heeft gebracht, zowel op het werk als privé, wil ik nu graag delen met andere ambitieuze professionals.

Ambitieuze professionals willen graag iets maken van hun leven. Ze zijn uiterst betrokken op de werkvloer en willen graag van betekenis zijn voor de cliënten en de collega’s. Dit willen ze graag combineren met er zijn voor hun gezin en vrienden.

Zij ervaren ook dat dit oprecht streven problemen en stress met zich meebrengt. In een maatschappij waarin voortdurend meer gevraagd wordt – en waarin ook zij meer van henzelf verlangen -, worden de  stressniveaus ook steeds hoger. Het risico om in al hun betrokkenheid hieraan ten onder te gaan is even reëel als de succesvolle prestaties die ze dank zij deze houding leveren.

Maar ambitieuze professionals maken ook het verschil in de wereld, kunnen écht iets betekenen. Het is dan ook belangrijk dat zij de tools en technieken ter beschikking hebben die hen in staat stellen hun ambities op het werk en privéleven op lange termijn te kunnen blijven nastreven. Met andere woorden, de wereld heeft ambitieuze mensen als jou nodig en ik help jou graag hierbij!

Wat ik je kan bieden?

Ik heb twintig jaar gewerkt als senior legal advisor  in de financiële sector. Ik heb zo aan den lijve ervaren hoe het voelt om als een betrokken en gedreven professional te functioneren in een uitdagende omgeving. Vanaf 2005 heeft mijn levenslange passie voor filosofie en zoektocht naar nieuwe inzichten mij in contact gebracht met Boeddhistische meditatie (Tibetaanse traditie en Zen) en vervolgens met de achtweekse  mindfulnesstraining, die ik heb gevolgd bij Edel Maex. Ik heb vervolgens met veel enthousiasme de opleiding tot Mindfulness Based Stress Reduction trainer gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness van dr. Johan Tinge in Nederland (www.instituutvoormindfulness.nl).

Ik ervaar nog steeds de weldadige impact die de praktijk van mindfulness op mijn leven heeft, waardoor ik op een andere manier met stress omga en steeds meer bewustere keuzes kon en kan maken. Op deze manier combineer ik directe ervaring met hoe het is om te functioneren in een hedendaagse werkomgeving met diep inzicht in de praktijk van mindfulness.

Dit wil ik graag met jou delen!

Mijn missie

Mijn intentie is om van de wereld een betere plek te maken door professionals te leren om milder met zichzelf en anderen om te gaan, om aldus anders om te gaan met stress en moeilijke emoties en zo meer vreugde te vinden, zowel op de werkvloer als thuis.

Ik geloof niet alleen dat de praktijk van mindfulness een methode is om beter om te kunnen gaan met een maatschappij die zo veel nadruk legt op steeds meer, maar ook dat de praktijk van mindfulness deze maatschappij zelf beter, warmer en menselijker kan maken.

bottom of page