top of page
Ambitieus in het leven staan zonder jezelf voorbij te hollen?

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Ergens is dat natuurlijk ook zo. Een zin als deze vat nooit de complexiteit van het leven. Toch bestaan er manieren die maken dat je er in slaagt om authentiek en integer je ambities waar te maken zonder je te verliezen in de hectiek van een drukke werkdag.

Ik heb steeds zeer betrokken in mijn werk gestaan en dat doe ik nog steeds vandaag. En dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Twintig jaar heb ik gewerkt als senior legal adviser in de financiële wereld. Ik deed dat zeer graag. Ik vond het geweldig om oplossingen te zoeken voor de problemen die zich stelden en zo mensen te helpen. Het probleem was dat door mijn betrokken houding mijn leven steeds meer dichtslibde. Er was altijd nog werk te doen, elk moment geraakte steeds meer ingevuld. Het werk vroeg steeds meer energie en tijd. Mijn leven dreigde steeds meer ééndimensioneel  te worden.

Leuk en zinvol werk leveren was en is belangrijk voor mij. Maar daarnaast heb ik ook nog andere waarden en passies. Mijn gezin neemt vanzelfsprekend ook een belangrijke plaats in. Maar ook het genieten van literatuur, van muziek, sporten, studie van filosofie, enz. vind ik belangrijk. Daarvoor bleef nauwelijks nog energie en tijd over.

Dan kwamen de vragen. Waarom doe ik dit allemaal? Hoe komt het dat ik geen tijd meer heb voor wat ik echt wil of ook wil? Het lijkt wel alsof het leven vanzelf een andere richting is uitgegaan dan dat ik mijzelf had voorgenomen en dat betrokken en ambitieus in het leven staan mij voortdurend in de verkeerde richting deed gaan.

"The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot." M. Altshuler

Vandaag maak ik bijna dagdagelijks bewust tijd en ruimte om te checken of ik nog op koers zit. Ik heb oog voor de balans tussen doen en rust, tussen activiteiten die mij energie kosten en die mij energie vragen.

 

Daarmee ben ik niet minder productief dan vroeger, wel integendeel. Ik sta bewuster in het leven en haal daardoor meer plezier en voldoening uit mijn werk. Ik kan er zijn voor de andere, de collega’s, de klanten en mijn gezin, zonder leeg te lopen. En ik slaag er in om ook in stressvolle omstandigheden bewuste keuzes te blijven maken.

"Things work out best for those who make the best of how things work out."J. Wooden

De eenvoudige praktijk van mindfulness is wat voor mij mijn leven heeft veranderd. Door dagelijks even tijd te maken om te vertragen, kan ook jij

foto morten stenen.jpg
 • je grenzen leren bewaken en zo meer voor jezelf zorgen

 • je hoofd koel houden in stressvolle omstandigheden

 • meer balans vinden in je leven

 • meer aan het stuur zitten van je leven

 • meer vreugde in en voldoening halen uit wat je doet

 • je leven op koers houden in een snel veranderende maatschappij

 • al je talenten blijvend inzetten, ook onder druk

 • rust vinden in je hoofd

Ik geloof dat elk van ons zijn of haar ambities in balans kan waarmaken, van welke aard deze ambities ook mogen zijn. Mogelijk wil je succesvol zijn in je carrière of met je onderneming? Of wil je eerder warme en betekenisvolle relaties met je gezin, je familie en vrienden? Waarschijnlijk wil je beide. Dat plaatst je in onze prestatiesamenleving voor een hele uitdaging.

Mindfulness helpt je om anders met deze uitdaging om te gaan en om meer balans te vinden in je leven. Wat ik je gun, is dat je in de hectiek van elke dag contact mag blijven houden met watvoor jou echt belangrijk is. 

Wie in balans zijn doelen haalt, is succesvol en gelukkig

Mijn naam is Mark Verelst.  Ik heb twintig jaar gewerkt als senior legal advisor  in de financiële sector. Ik heb zo aan den lijve ervaren hoe het voelt om als een betrokken en gedreven professional te functioneren in een uitdagende omgeving.

 

Vanaf 2005 heeft mijn levenslange passie voor filosofie en zoektocht naar nieuwe inzichten mij in contact gebracht met Boeddhistische meditatie (Tibetaanse traditie en Zen) en vervolgens met de achtweekse  mindfulnesstraining, die ik heb gevolgd bij Edel Maex. Ik heb met veel enthousiasme de opleiding tot Mindfulness Based Stress Reduction trainer gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness van dr. Johan Tinge in Nederland en biedt mindfulness aan aan bedrijven.

DSC_0089.JPG

Ik combineer zodoende directe ervaring met hoe het is om te functioneren in een hedendaagse werkomgeving met diep inzicht in de praktijk van mindfulness.

Hoe werkt de cursus?

Deze online cursus leert je:

 

 • inzicht te krijgen in die aspecten van onze maatschappij die het je moeilijk maken om je balans te bewaken

 • anders om te gaan met de uitdagingen waarvoor onze tijd je steeds weer plaatst

 • dicht bij je waarden te leven

 • ervaren wat mindfulness is

 • bewuste aandacht in te zetten om je grenzen te bewaken

 • anders om te gaan met stress en emoties

 • authentiek in het leven te staan

Je krijgt, naast deze waardevolle inzichten, een aantal eenvoudige en praktische oefeningen die je meteen kan toepassen. Je kan je dit alles eigen maken op jouw eigen tempo, wanneer het jou uitkomt, bij jouw thuis.

Meld je nu aan en je ontvangt gratis de volgende bonussen:
high-angle-photo-of-person-reading-an-e-

E-boek

'Mindfulness in een prestatiesamenleving'

DSC_0094.JPG

Stel mij al je vragen tijdens het maandelijks webinar

closeup-photography-of-book-page-folding

Leeslijst met de 10 boeken die mijn leven hebben veranderd

Meld je hier aan!
Wat als je vandaag zou starten?

Ik vind het geweldig dat ik mijn ervaring op deze toegankelijke manier met jou kan delen. Ik heb vele jaren doorgebracht - en ik doe dat nog steeds - in een professionele werkomgeving, met de twee voeten in de klei, zeg maar. Tegelijkertijd heb ik mij geruime tijd verdiept in de praktijk van mindfulness.

Mijn missie is het ondersteunen van professionals om dicht bij hun waarden te blijven en een zinvol en vreugdevol leven te leiden.

Deze cursus gaat ook verder dan een toelichting over mindfulness alleen. Je krijgt ook inzicht op de mechanismen in onze maatschappij die maken dat je meer stress ervaart en dat je steeds weer dreigt weggebracht worden van jouw waarden en wat voor jou belangrijk is in jouw leven. Dat inzicht alleen maakt dat je daar heel anders tegenover kan staan. De makkelijk toe te passen oefeningen helpen je vervolgens om telkens weer in balans te blijven en dicht bij je waarden te leven in de hectiek van elke dag.

 

Meld je hier aan!
Veel gestelde vragen
Testimonials

De mindfulnesstrainingen van Mark hebben mij een waardevol instrument aangereikt dat ik kan gebruiken wanneer ik even weer tot mezelf wil komen.

Peter

Mark is an extraordinary person  (...) with very advanced skills in mediation. He will bring balance and good spirit to any working environment. Solid gold.

Aleksandra

bottom of page