top of page
'Mildheid is de sleutel om om te gaan met stress in een prestatiesamenleving'

Ook jij kan als professional kiezen voor een zinvolle en rijke loopbaan en een waardevol privéleven vanuit een vriendelijke houding naar jezelf en de anderen.

Moet ambitie steeds samen gaan met een strenge houding of kan je ambitie ook koppelen aan een milde houding die je even ver brengt, misschien zelfs verder?

DSC_0106.JPG

Hoe kan je leren omgaan met stress en moeilijke emoties die samengaan met een betrokken inzet op het werk?

Hoe kan je in vertrouwen komen tot bewuste en zo wijs mogelijke keuzes, zowel op de werkvloer als bij het nemen van fundamentele vragen omtrent je waarden?

Hoe kan je ambities waarmaken, waarbij je iets wil maken van je leven, en dit tegelijkertijd verbinden met gezond leven?

Er bestaan vele opleidingen die technieken aanleren over deze thema’s en de meeste hiervan zijn ook onwaarschijnlijk waardevol. Toch blijkt vaak dat, wanneer we in echt stressvolle situaties terechtkomen, we de geleerde technieken vergeten en terugvallen op oude gedragspatronen die niet altijd de meeste efficiënte blijken. Het blijkt dus best moeilijk om dit alles in de praktijk te brengen. Maar is het ook onmogelijk?

De ervaring leert dat je door de eenvoudige praktijk van het trainen van aandacht er wél steeds vaker in slaagt om ook in stressvolle situaties bewustere keuzes te maken. Deze op zich eenvoudige praktijk stelt je zo in staat om steeds vaker alle kennis en talenten die je al in je hebt, in te zetten om problemen aan te pakken.

Een mindfulnesstraining leert hoe je milde, open aandacht efficiënt kan inzetten in je dagelijkse leven, zowel op het werk als in je privéleven.

Mijn naam is Mark Verelst

Ik ben 20 jaar als jurist gedreven aan de slag geweest in de financiële sector bij één van de grootste bank-verzekeraars van België. Ik werkte en leefde aldus gedurende een zeer lange tijd in een prestatiegerichte en ambitieuze werkomgeving, waarin ik al deze jaren succesvol gedijde.

Tegelijkertijd verdiepte ik mij in deze periode in filosofie, Boeddhisme, meditatie en mindfulness. Omdat ik heb ervaren en nog steeds ervaar welke weldadige impact de praktijk van mindfulness op mijn leven had en heeft, heb ik de bewuste keuze gemaakt om de kracht van mindfulness aan andere professionals aan te bieden.

Anker 1
Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe events en blogposts?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Gefeliciteerd! U bent nu ingeschreven op de Mildr nieuwsbrief!

 Recente blogposts
bottom of page