top of page

Mindfulness op de werkvloer

Mindfulness helpt werknemers om anders met stress en druk om te gaan en hun ambitie gezond te houden.

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat werknemers die een mindfulness training hebben gevolgd, beter omgaan met moeilijke emoties, zowel van henzelf als die van collega’s. Dit zorgt voor betere relaties op de werkvloer, meer teamwork en beter (zelf)leiderschap.

 

Mindfulness is breed inzetbaar en heeft dus zonder meer zijn plaats in een bedrijfscontext. Het is wel belangrijk dat de mindfulness-training rekening houdt met de specifieke aard van deze context en dat de trainer vertrouwd is met deze omgeving.

'Mindfulness for ambitious professionals’ is een training die volledig aangepast is aan de context van de bedrijfswereld en rekening houdt met de specifieke noden en gevoeligheden ervan.

Duidelijke communicatie en overleg met de organisatie waar de training plaatsvindt, maakt dat dit nog verder kan worden gefinetuned in functie van de specifieke bedrijfscultuur.

DSC_0099.JPG
Mindfulness workshop
Logo.png
Mindfulness for ambitious professionals
Mindfulness stiltedagen

Deze workshop laat werknemers kennis maken met mindfulness en wat het voor hen kan betekenen bij het daglijks functioneren op de werkvloer.

Ik ga niet alleen dieper in op wat mindfulness is, maar leg ook uit wat stress is en wat dit doet met het brein en het lichaam. Ik licht toe hoe de praktijk mindfulness je kan helpen om hier anders mee om te gaan. Ten slotte komen de deelnemers te weten hoe ze mindfulness kunnen trainen. We doen ook samen een aantal oefeningen zodat de deelnemers zelf kunnen proeven wat mindfulness is.

De workshop duurt  2,5 uur.

Interesse? Neem gerust contact op voor een bestek. Wij bekijken dan ook samen hoe de workshop het best op te zetten voor uw bedrijf.

Mindfulness is geen trucje. Het vraagt oefening.

Het vraagt een zekere vorm van oefening. De mindfulness-training is opgebouwd uit een reeks van workshops, die een structuur biedt aan de deelnemers  om stap voor stap te leren wat mindfulness is en hoe het hen kan helpen op de werkvloer.

De training bestaat uit 6 workshops van telkens 2,5 uur.

 

De deelnemers maken zich tijdens deze workshops de formele mindfulness-oefeningen eigen, maar ook meer informele oefeningen die je op elk moment van de dag, ook op de werkvloer kan doen. Na elke workshop worden ook oefeningen meegegeven zodat de deelnemers thuis verder aan de slag kunnen.

Interesse? Neem gerust contact op voor een bestek.

 

Wij bekijken dan ook samen hoe de training het best op te zetten voor uw bedrijf.

Stilstaan en aandacht brengen bij wat je doet, hoeft niet lang te duren. Eén ademhaling kan genoeg zijn.

Tegelijk kan de omgeving van een veeleisende bedrijfsomgeving hectisch zijn. Langer de tijd nemen om stil te staan en te herbronnen is dan geen overbodige luxe.

Een mindfulness stiltedag biedt de gelegenheid om een gehele dag het stof te laten neerdalen en contact te maken met waar je nu staat.

Dit off-site doen in een groene omgeving helpt hierbij.

De deelnemers brengen de dag in stilte door en worden begeleid bij het doen van de verschillende formele mindfulness-oefeningen. Een stiltedag richt zich tot werknemers die reeds vertrouwd zijn met mindfulness.

​Interesse? Neem contact op en we bekijken dan hoe we deze dag best opzetten.

Cliënten

7752067.jpg

Antwerpen

Nokia

bottom of page